zyskaj dostęp do najlepszych obiektów świata ZAPISZ SIĘ DO NASZEGO NEWSLETTERA

Pobierz magazyn VIEW 2020

Oto drugi wywiad z cyklu „Geberit dla branży hotelowej”, który powstał z myślą o hotelarzach i inwestorach przywiązujących coraz większą wagę do rozwiązań stosowanych w ich obiektach. Jeśli poszukujesz wartościowych, bieżących informacji z branży hotelowej, zapisz się do naszej bazy.

Po wypełnieniu formularza automatycznie otrzymasz maila z linkiem do pobrania magazynu VIEW 2020, a Twoje dane zostaną zapisane do naszej bazy mailingowej

Oszczędność w hotelarstwie jest zagadnieniem wielopłaszczyznowym i może być rozpatrywana z kilku różnych perspektyw: hotelarza – inwestora, personelu obiektu, a także gości. O tym, na czym warto i jak mądrze oszczędzać, by korzyści nie okazały się pozorne rozmawiamy z ekspertem – Agnieszką Dąbrowską, Prezesem spółki operatorskiej PI Apartamenty&Hotel

Na kwestie związane z oszczędnością w branży hotelarskiej powinniśmy patrzeć szeroko – nie tylko pod kątem finansów i budżetu inwestycji. Problem ten okazuje się niezwykle istotny również z punktu widzenia ekonomii przestrzeni, czasu, zużycia mediów oraz kosztów związanych z późniejszą eksploatacją obiektu. Pierwsze, strategiczne decyzje podejmowane są już na etapie projektowania hotelu – wiążą się z budową
i doprowadzeniem inwestycji do stanu deweloperskiego. Duży udział mają tu architekci.